onsdag 30 augusti 2017

Adam Stolterman, Ellna

Ellna springer i vild panik genom en mörk, stormig vinterskog.

Hon flyr från kvinnan med flammande röda märken i ansiktet, kvinnan som just mördat hennes mamma och rövat bort hennes lillasyster.

Hon räddas av Kirstine som bor ensam i skogen. Av henne lär hon sig att jaga med pil och båge, Och när våren äntligen kommer ger hon sig av.

Jag ska döda dom som tog henne. Och jag ska hämnas min mor.

Ellna är en fantasysaga med en unik nordisk stämning, där en storslagen natur tar lika mycket plats som människor och andra varelser.Ellna är Adam Stoltermans debut som serietecknare, och den placerar honom i täten bland fantasyskaparna med en egen berättarröst och utsökta akvarellbilder.

Adam Stolterman, illustratör i Umeå

Bic Factory, Adam Stolterman

Jag heter Adam Stolterman och är illustratör och konstnär. Jag älskar att hjälpa andra att kommunicera det dom vill säga i bild, och lägger alltid fokuset på att försöka hitta ett sätt att fånga känslan av projekten i mina målningar. Att en illustration fångar uppmärksamhet genom att ge publiken den känsla som önskas är för mig lika viktigt som att den kommunicerar information tydligt, oavsett om det är en stämningsbild till en kortfilm eller om det är affischer till Norrlandsoperans symfoniorkester. Jag har gjort allt från bildmanus till reklam och filmer, koncept design och bakgrundsillustrationer till scenföreställningar, tidningsomslag och affischer.

Inga kommentarer: