måndag 21 oktober 2019

Monica Gullman har läst Karen ClevelandKaren Cleveland har jobbat som analytiker på CIA och även på FBI där hon varit verksam inom terroristbekämpning.

Agent Stephanie Maddox jobbar med interna utredningar på FBI. Hennes jobb är att se till att de agenter som inte följer reglerna åker fast. Hon är ensamstående mamma med en 17-årig son, Zachary. Så kommer det till hennes kännedom att sonen tillhör en terroristorganisation. Hon har som agent inom FBI svurit en ed på att alltid skydda sitt land, USA, mot all form av terrorism och attentat.
Vad gör hon nu? Hon tror att hennes son är oskyldig och drar igång en egen utredning. Men tiden är knapp och hon har ingen som hjälper henne, hon är helt ensam. Hon drivs mellan hopp och förtvivlan.

Det här är författarens hemmaplan, boken är otroligt spännande samtidigt som jag blir känslomässigt engagerad när jag läser. Ska hon skydda sin son, eller ange honom?

2018 kom hennes första bok på svenska, Hon som inte vet. Det finns en koppling mellan böckerna och mitt förslag är att man läser, Hon som inte vet, först. Den boken finns i pocket.

Den får 4+/5 i betyg

Monica Gullman

Inga kommentarer: