Mats-Eric Nilsson |
Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt.
För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket.
Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.
Mats-Eric Nilsson, är journalist och författare, som bland annat har arbetat som redaktionschef vid Svenska Dagbladet. Sedan 2013 arbetar Mats-Eric som chefredaktör för matmagasinet Hunger.
Som författare har han profilerat sig på debatt- och reportageböcker om livsmedel och matkvalitet. I boken Den hemlige kocken (2007) kritiserar han livsmedelsindustrin för otydlig märkning av livsmedel. Den boken har senare följts upp med flera böcker på samma tema. Mats-Eric Nilsson framträder även som livsmedelsdebattör och föreläsare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.