Sidor
▼
fredag 17 april 2020
Karin Sundgren, No waste, just taste
Vad brukar du göra av kanterna på löken du hackar, blasten på morötterna eller örternas stjälkar? De flesta av oss slänger dessa delar som vi trots allt betalat pengar för och som är minst lika användbara som resten av grödorna. Lösningen till det kostsamma matsvinnet kan nu äntligen hittas i den nya kokboken No waste, just taste.
”På grund av bristande kunskap slänger folk fullt ätbara råvaror, som med lite fantasi kan bli en festmåltid.” säger Karin Sundgren om budskapet bakom boken. ”Det kan vara svårt att påverka stora företag och rådande ekonomiska system, men vi kan i varje fall påverka vad vi själva gör i våra hem, i vår vardag. Min förhoppning är att boken ska bidra till ett minskat matsvinn och samtidigt inspirera till skaparglädje i köket.”
No waste, just taste är fylld med svinnsmarta recept som hjälper oss att inte bara spara tid och pengar, utan även på vår miljö. Genom att minska matsvinnet får vi plötsligt ett mer välfyllt kök och bokens tips och kreativa recept gör det enkelt att vara både en miljöhjälte och mästerkock! Följ med på en unik matresa där hållbarhet och smak står i centrum. Med inspirerande och lättlagade recept kan du nu minska ditt eget matsvinn – och få en mer mångsidig och sparsam kost på köpet.
Karin Sundgren blev utnämnd till Årets Möteskock 2019, mycket tack vare hennes innovativa arbete på Vår Gård i Saltsjöbaden. Hon jobbar effektivt med alla råvaror för att minska matsvinnet och har även uppmärksammats för de inspirerande middagarna hon lagar på endast matsvinn från lokala butiker. Utan pekpinnar eller förmaningar uppmuntrar hon i sin nya kokbok till att ta till vara på alla delar av råvarorna utan att kompromissa med smaken.
Följ med på en unik matresa där hållbarhet och smak står i centrum. Med inspirerande och lättlagade recept kan du nu minska ditt eget matsvinn och få en mer mångsidig och sparsam kost på köpet.
Gazpacho, picklade grönsaker, räksoppa och makaronilåda i bokens 30 recept varvas middagsrätter med tillbehör, och utmynnar i en trerättersmiddag som imponerar även på finsmakare. Här visar kocken Karin Sundgren hur du kan förvandla överblivna råvaror till en kulinarisk upplevelse. Med änden av en lök, krokiga morötter eller ett nytt användningsområde för kräftskal skapas nya och nygamla rätter till ett lägre pris för både dig och vårt klimat.
NO WASTE, JUST TASTE är en vacker och inspirerande kokbok som visar hur enkelt och gott det kan vara att minska matsvinnet på individnivå. Utan pekpinnar eller förmaningar uppmuntras vi till att ta till vara på alla delar av råvarorna utan att kompromissa med smaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.