tisdag 19 september 2017

Jonas Bonnier, Helikopterrånet

Jonas Bonnier

Tidigt på morgonen den 23 september 2009 går larmet – en värdedepå i Västberga rånas.
Det är upptakten till ett av de mest spektakulära brotten någonsin i Sverige. Rånarna anländer via helikopter och polisen kan bara se på när de försvinner med närapå 40 miljoner kronor. Inte ett enda skott avlossas.

Jonas Bonnier har skrivit en gastkramande roman byggd på mängder av intervjuer, en thriller full av halsbrytande detaljer från ett brott som kom att slå världen med häpnad.

Jonas Bonnier, är författare och företagsledare. Han var från 2008 fram till 2014 verkställande direktör för Bonnier AB. Jonas Bonnier har tidigare även varit verkställande direktör för Bonnier Tidskrifter, Bonnier Magazine Group samt arbetat som styrelseordförande för en rad av Bonnierkoncernens dagstidningar, bok- och tv-verksamheter. Han är ordförande för Stora Journalistpriset. Han är son till Lukas och Gun Bonnier och skriven i Sverige, men tillbringar längre perioder i Miami, USA. Hans senast utgivna roman Helikopterrånet har sålts till 34 länder. Filmrättigheterna ägs av Netflix och Jake Gyllehalls produktionsbolag Nine Stories.

Se en film där Jonas Bonnier berättar om rådet och boken, här.




Sagt om boken
” Läs och lär, deckarfabrikanter.” – Expressen

Recensioner
Läs en recension i Göteborgsposten här.
Läs en recension i Sydsvenskan här.

Inga kommentarer: