onsdag 25 april 2018

Peter May, Coffin roadBoken börjar med att en man spolas upp på en strand, nedkyld – och har tappat minnet. Det är en smart start på en intrig; mannen anar att något fruktansvärt har hänt men vet inte vad och minns inte vem han är. Snart får han ett namn av en förbipasserande dam och hittar till det som måste vara hans hus på ön Harris. Pusslet börjar sakta läggas, men det är något som inte stämmer. Den identitet han fått av grannen verkar inte vara riktig. Så börjar jakten på hans riktiga identitet. Ett mord inträffar som han blir misstänkt för. Kriminalinspektören George Cann, som utreder mordet, är något på spåren, men vet inte vad han ska tro om den okände mannens berättelse.

May bygger sin historia kring forskning om bin och deras betydelse för mänskligheten – boken är till och med tillägnad världens bin. Mannen utan minne är på något sätt inblandad i detta, men försöken att förstå leder honom bara djupare in i något som uppenbarligen är livsfarligt.

Det är en bok som är svår att lägga ifrån sig och jag ger den 4 av 5 som betyg.

Lennart Bergström
Bokhandlare


1 kommentar:

victoria sa...

HUR FÅR DIN TILLBAKA TILLBAKA.
 Jag vill dela mitt vittnesbörd med alla, jag heter Victoria Desmond från USA, efter 4 års äktenskap med min man lämnade han mig för en annan kvinna som ledde mig till frustration. Jag gjorde allt jag kunde för att få honom tillbaka men ingen utnyttjade, tills en gammal vän av mig berättade för en stavningskrock Dr.jaja på internet som hjälpt henne i ett liknande problem, först jag tvivlade på det men jag bestämde mig för att ge det ett försök.Jag kontaktade doktorn (jajaspellcastertemple@gmail.com.com) han hjälpte mig att ställa en stavning på min
make och inom 48 timmar kom min man tillbaka till mig igen. Jag kan inte sluta tacka JAJA. Kontakta den här fantastiska stavningskastern på något av dina problem, han kan erbjuda en varaktig lösning på alla dina problem:
(1) bryta upp och älska stavar
(2) Ta tillbaka din ex eller förlorad kärlek
(3) Avsluta skilsmässa eller skilsmässa stavning
(4) Äktenskapsstavar
(5) Graviditet och barnbärande stavning
(6) Business Spell
(7) Ta bort sjukdom från din kroppsstavning
(8) du vill att kvinnor / män ska springa efter dig
(9) Lotteri vinnande nummer
10) du vill vara rik och berömd
11) Du vill bli befordrad på ditt kontor
Kontakta den här stora mannen via: jajaspellcastertemple@gmail.com