torsdag 22 juni 2017

Monica Gullman ger tips på sommarläsning

Här kommer mina sista lästips inför sommarlov och semester...

Julianne Donaldson, Edenbrooke


Jag älskar historiska romaner med lyckliga slut även om vägen dit är snårig. Massor av romantik, en huvudkaraktär som egentligen inte passar in i den tidsepok boken handlar om.Marianne Daventry är en ung kvinna som verkligen inte följer tidens reglar. Hon älskar att (virvla) njuta av naturen och lantlivet.

Man blir glad av att läsa boken. Fans av Jane Austen och historisk "Romance" kommer att älska denna finstämda romantiska berättelse som utspelar sig i början av 1800-talet.

Mons Kallentoft / Markus Lutteman, HeroineEn belägrad förort till Stockholm, en försvunnen kvinna en tidsfrist på 24 timmar. Någon har lagt ut en film på nätet, en kvinna Helene (Heroine) ligger våldtagen, blodig och medvetslös, filmen delas av många. Vem får uppdraget att hitta Helen Svensson innan det är försent om inte Zack Herry, kriminalpolisens tuffaste kriminalare
Han ger sig in i förorten Stallhagen, där djungelns lag råder. "Välkommen till helvetet", står det på skylten, narkotikan flödar, bilar sätts i brand, affärerna plundras av ungdomsgäng. När så polisens pansarvagn sprängs i bitar är måttet rågat. Förorten blir en krigszon. Tiden är knapp, han måste hitta Helen inom 24 timmar, hans livs svåraste prövning. Det ingen vet är att han känner Helen sedan barndomen, de har en hemlighet tillsammans som de lovat varandra att inte berätta för någon.
Detta måste vara den mest tempohöjande spänningsroman alla kategorier 2017, så välskriven!
Jag är otroligt förtjust i karaktären Zack Herry. Hoppas, hoppas det kommer en femte bok i Herkulesserien.

Trevlig sommarläsning!

Monica Vängåvans kulturtant

Inga kommentarer: