måndag 12 maj 2014

Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist: Svart melankoli

En självmordsvåg sköljer över Sverige. Runt om i landet tar unga människor livet av sig på de mest makabra sätt. Det de har gemensamt är ett djupt intresse för enmansbandet Hunger. Hunger lever sitt liv någonstans i samhällets periferi. Tillbringar dagarna i sin nedgångna lägenhet med att skriva, ordna konserter och skapa sin märkliga och skoningslösa musik. Tillförordnade kriminalkommissarien Jens Hurtig utreder de brutala, sorgliga och förbryllande självmorden. I de dödas ägo har man funnit gamla kassettband, hemmainspelade blandband från mitten av 80-talet, som alla visar sig ha tillhört en Aiman Chernikova. Vad har hon med de döda ungdomarna att göra? Glaskroppar handlar om de mest extrema följderna av kreativt skapande, om vad höga ambitioner och drömmen om det stora genombrottet kan göra med människor. I musikerns, konstnärens och författarens arbete är gränsen mellan fantasi och verklighet tunn och skör. 

Erik Axl Sund (Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist) debuterade med den kritikerrosade trilogin om Victoria Bergman som sålts till 35 länder. Efter Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar kommer nu första boken i författarduons melankoli-trilogi.


Passa på att köpa ett paket med författarnas tre tidigare böcker, Kråkflickan, Hungerelden och Pythians Anvisningar, för 179 kr, (gäller så länge lagret räcker).

Inga kommentarer: