fredag 20 september 2019

Christina Erikson, Ensamvarg


En tidig septembermorgon hittas en styckad kropp vid en återvinningsstation i centrala Stockholm. När kommissarie Elias Svensson börjar nysta i offrets historia framkommer oroande misstankar om att skyddslösa flyktingungdomar utnyttjas sexuellt. Någon är beredd att döda för att sanningen inte ska komma fram.

Författaren Cornelia Lind kämpar mot sin före detta make i en vårdnadstvist som blir smutsigare än hon kunnat ana. Samtidigt försöker hon bistå polisen med sina kunskaper om förövares psyken.

Och i det fördolda vakar en hemlig sammanslutning med uppgiften att ta vid där polisens befogenheter slutar.

Christina Erikson, är utbildad operationssjuksköterska men omskolade sig tidigt, har en kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap och är entreprenör med egen verksamhet.

Hon debuterade som författare 2014 med Morsarvet och året efter kom uppföljaren En god gärning. Båda böckerna utspelar sig i Kungsör i Västmanland.

Under 2014 inledde Christina Erikson ett samarbete med Thomas Erikson, vilket resulterade i två böcker om begravningsentreprenör Rita Benson. 2015 släpptes första delen Av jord är du kommen och sommaren 2017 släpptes andra delen Dödgrävarens dotter. Samarbetet övergick snart från intensivt skrivande till kärlek, och de gifte sig i maj 2017.

2017 fick hon ett kontrakt på två böcker med Bonniers som nu kommit ut: Din Vän Forsete 2018 och Ensamvarg 2019.


Sagt om boken
"Starkt om utnyttjade flyktingbarn", Anders Kapp i Kapprakt, läs hans recension här.

Inga kommentarer: