onsdag 1 juli 2020

Anders Roslund, Sovsågott


De var båda fyra år när de försvann samma dag. Nu sörjs de på samma kyrkogård i var sin grav.

Men varken flickan under det vita träkorset eller flickan som heter Linnea finns i sina kistor.

För att förstå hur de hör ihop måste kriminalkommissarie Ewert Grens och infiltratören Piet Hoffmann besöka den mörkaste av mörka världar och utkämpa sitt hittills svåraste, skitigaste, farligaste uppdrag.

Efter Tre sekunder, Tre minuter, Tre timmar och Jamåhonleva (Tre dagar) kommer nu Sovsågott, en gastkramande thriller där skillnaden mellan liv och död är tre år.

Anders Roslund, född 1961, startade SVT:s Kulturnyheterna och har publicerat tolv kriminalromaner. han har tilldelats International Dagger för bästa europeiska krim, Konomyspriset för bästa asiatiska krim, Glasnyckeln för bästa nordiska krim, priset för Bästa svenska kriminalroman och ges ut på 36 språk.

Sagt om boken
Anders Kapp har läst och spår dessutom vad nästa bok kommer att innehålla och heta: "En högtidsdag för alla som gillar spänningslitteratur: Anders Roslund är tillbaka med nya Sovsågott och därmed får vi än en gång möta den oförliknelige kriminalkommissarien Ewert Grens och infiltratören Piet Hoffman. Det är både bättre och värre än någonsin, en helt fantastisk text som för oss in i den svartaste av världar, den internationellt välorganiserade brottslighet som sysslar med grovt utnyttjande av barn. Det här är en både drabbande och omistlig läsning!"

Läs hela recensionen här.