måndag 16 maj 2016

Jannice Eklöf, Genom paradiset på en spikmatta


Den hetsiga och ocensurerade Stella känner att hennes liv som nybliven mamma inte riktigt blivit som hon tänkt sig. Såriga bröstvårtor, sömnbrist, känslor av otillräcklighet och så sambon Magnus som retar gallfeber på henne. Hon ser därför extra mycket fram emot den första mammaträffen på BVC där hon kan få dela samma upplevelser. Sist in i rummet möts hon av en samling perfekta uppenbarelser till mammor. Är de klonade? Träffen hon haft så höga förväntningar på blir ett totalt fiasko.

Stella behöver ventilera sin tankar och startar därför en anonym blogg. När hon förstår att hennes egen mamma är en av dem som flitigt kommenterar blogginläggen får hon en chock. Det visar sig att mamman har ruvat på en hemlighet under hela Stellas liv. Kaoset är ett faktum.

Livet blir inte lättare av att en av de andra kvinnorna i mammagruppen hyser ett oförklarligt agg mot henne och ger märkliga kommentarer om en "Magnus". Dramatiken ökar ytterligare när det visar sig att Magnus samtidigt börjar få hemliga sms. Döljer han något, har det ett samband?

Med hormonerna rusande i kroppen tvingas Stella inse att den första tiden som mamma blir långt mer omtumlande än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Med en härlig humor och ett underliggande allvar skildrar Jannice Eklöf hur småbarnslivet är en rörig blandning av paradis och spikmatta. Genom paradiset på en spikmatta är en riktig feel good-roman full av relationsdramatik som man både skrattar och gråter sig igenom.

Om författaren:
Jannice Eklöf föddes 1979 i den lilla orten Alby, elva mil från Sundsvall. Där bor hon nu tillsammans med man och tre barn och har nära till sin övriga familj. Jannice är utbildad redovisningsassistent och driver ett eget företag inom redovisning, författande och fotografering. Hon skriver på bloggen rockginger.se där hon avhandlar livet i både stort och smått.

Som liten skrev hon alltid berättelser och drömde om en framtid som författare. På en skrivkurs föddes den hetsiga förstagångsmamman Stella som sedan utvecklade sig till debutromanen Genom paradiset på en spikmatta. En humorfylld feel good-roman med ett underliggande allvar om livet som småbarnsmamma.

Jannice finns på: @rockginger (Instagram) samt http://rockginger.se (blogg)
Läs en intervju med Jannice Eklöf i Sundsvalls Tidning här.

Inga kommentarer: